Advocat, Soci Professional i Fundador del Gabinet.

Llicenciat en Dret i màster en Dret Penal per la Universitat de Barcelona.

Vinculat a hospitals, centres de salut i serveis socials de les xarxes d’utilització pública de Catalunya des de 1987 com a lletrat assessor i com a membre dels òrgans de govern d’institucions, entre d’altres el Consorci Hospitalari de Catalunya (actualment Consorci de Salut i Social de Catalunya), del qual va ser secretari general.

Ha estat director gerent de l’Institut Català de la Salut (desembre 2006-novembre 2008).

Actualment és assessor laboral del Consorci de Salut i d’Atenció Social de Catalunya, del seu grup d’empreses i de la Patronal CAPSS, una associació empresarial creada pels associats del CSC.

És o ha estat lletrat assessor:

 • En l’àmbit del Dret Laboral i de la Funció Pública en el sector sanitari de més de 60 entitats públiques i privades, entre altres:
  • Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona, Fundació IMIM, Agència de Salut Pública de Barcelona, Orden Hospitalaria San Juan de Dios, Consorci Associació Patronal Sanitaria i Social, Banc de Sang i Teixits, Laboratori de Referència de Catalunya, SA, Consorci Sanitari de l’Anoia, Institut de Diagnòstic per la Imatge, Imatge Mèdica Intercentres, SL, Consorci Sanitari Integral, Institut Prestacions Assistència Mèdica al Personal Municipal (PAMEM), Consorci Sociosanitari de Vilafranca del Penedès, Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, Consorci Sanitari del Garraf.
 • En l’àmbit dels Serveis Socials, és l’assessor de:
  • La Confederació, patronal del Tercer Sector Social de Catalunya, ho ha estat de la Federación de Residencias y Servicios de Atención a los Mayores del sector solidario (LARES) i la Confederació d’Entitats Catalanes d’Atenció a la Dependència (CECAD). Assessor a la Fundació S21, CSC Atenció Social SL, Fundació Els Tres Turons, Consorci de Serveis a les Persones de Vilanova i la Geltrú i SUARA, SCCL, entre molts d’altres.
 • A l’àmbit Local col·labora amb:
  • Barcelona Activa, Ajuntament de Sant Just Desvern, Ajuntament de Palafrugell, Ajuntament de Molins de Rei, Ajuntament de Puigcerdà, Xarxa audiovisual local.

Ha assessorat la negociació de nombrosos convenis col·lectius de treball d’àmbit nacional i estatal dels camps sanitari, dels serveis socials, de la intermediació immobiliària i també de l’Administració pública local.

És vocal de la Junta Directiva de l’Asociación Juristas de la Salud, membre de la Junta Directiva de la Societat Catalana de Dret Sanitari i President d’Honor de la Societat Catalana de Mediació en Salut  i recentment ha estat designat secretari del Cercle de Salut, i és membre de la Societat Catalana de Gestió Sanitària.

Col·laborador docent/professor en diferents graus, màsters i postgraus de l’UB, UAB, URL, UVic, i docent dels cursos de Dret Sanitari i Drets de la Gent Gran de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB).

És membre de la Secció de Dret Sanitari i de la Comissió Drets de la Gent Gran de l’ICAB i Membre del Patronat de la Fundació d’Afectats i Afectades de Fibromialgia i Síndrome de Fátiga Crónica.

En el camp de la Ètica ha estat membre del Comitè de Bioètica de Catalunya i actualment és membre dels Comitès d’Ètica Assistencial del Consorci Sanitari Integral i del Parc de Salut Mar, també és membre de la Societat Catalana de Bioètica i forma part del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya.

Francesc-José-María

Especialitats:

 • Dret Laboral i de la Seguretat Social
 • Dret Administratiu
 • Dret de la Funció Pública
 • Dret Sanitari
 • Dependència
 • Mediació
 • Bioètica